Διαδικασία
Όλες τις εργασίες σας θα τις στέλνετε στο mail της ομάδας υποστήριξης
1η φάση:
Θα παρακολουθήσουμε το videoclip «Ας κρατήσουν οι χοροί». Tο βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση «Ελλάδα 2021» για τις ανάγκες του εορτασμού (το τραγούδι πρωτοκυκλοφόρησε το 1983 με τον δίσκο του Διονύση Σαββόπουλου «Τραπεζάκια έξω», βιντεοσκοπήθηκε με νέα ενορχήστρωση και ερμηνεία από επτά χορωδίες: La Familia, Εστίας Νέας Σμύρνης, Υπουργείου Εσωτερικών, Εθνικού Ωδείου, Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου, Musica, ΟΤΕ και Ωδείου Αθηνών (https://www.youtube.com/watch?v=W2KUxkA9JFw).
Προπσαθήστε να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:
-
Γιατί νομίζετε ότι επιλέχθηκε το συγκεκριμένο τραγούδι από την Επιτροπή;
-
Τι συναισθήματα σας προκαλεί;
-
Γιατί νομίζετε ότι δόθηκε τόσο μεγάλη έμφαση στον εορτασμό της 200σαετίας της Επανάστασης του 1821;
-
Γνωρίζετε ότι στις δράσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 συμμετέχουν πολλά πανεπιστήμια αλλά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τίτλο δράσεων «1821: Τιμή και Μνήμη» σε συνεργασία με την εθνική επιτροπή «Ελλάδα 2021» και την «Πρωτοβουλία 1821-2021»;
-
Γνωρίζετε άλλους φορείς, Πανεπιστήμια, ιδρύματα, οργανισμούς που έχουν εμπλακεί στις δράσεις αυτές;
Απάντηση
2η φάση: Ανά τάξη ή ατομικά
Θα μεταβείτε μαζί με την Αθηνά στη σελίδα "Πηγές -Μέσα" και θα ταξιδέψετε παντού. Όταν βλέπετε βίντεο κρατάτε σημειώσεις από τα ονόματα και τα σημαντικότερα γεγονότα που παρακολουθέιτε. Κάθε απορία σας μπορείτε να τη συζητήσετε με τον/την δάσκαλό/α σας.
3η φάση: Ανά τάξη ή ατομικά
Οι μαθητές συνεργάζονται για να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες που περιγράφονται για την τάξη τους και τις δημοσιεύουν αντίστοιχα. Μπορούν να ζητήσουν βοήθεια είτε από το δάσκαλό τους είτε από την ομάδα υποστήριξης για την τηλεκπαίδευση που είναι ο Διευθυντής με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής και τον δάσκαλο του ΖΕΠ
4η φάση: Ατομικά
Ως επιβράβευση της προσπάθειά σου θα λάβεις αναμνηστικό έπαινο όταν ολοκληρώσεις την εργασία σου. Μετά θα είσαι έτοιμος να παίξεις ένα παιχνίδι στρατηγικής για το 1821 το Παιχνίδι της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που θα το βρεις στη σελίδα Συμπέρασμα.